02. 08. 2022

BENEFITY JÓGY

Cílem jógové praxe je propojit tělo, dech a mysl a najít vnitřní rovnováhu, která se poté projevuje v běžném životě. 

Samotná jóga přináší mnoho benefitů a primárně se zaměřuje na dění uvnitř nás. Tzn. jistá práce s vnitřním tělem - masírování orgánů, tvoření prostoru a flexiblity nejen v těle ale i v mysli, práce s pánevním dnem a praxe cviků pro eliminaci bolestí zad.

Je to jako s domem "když máme pevné základy, dům stojí a vydrží spoustu let"

Nedílnou součástí praxe jógy je již zmiňovaný dech, který pomáhá zklidnit mysl, uvolnit napětí v těle a zvýšit flexibilitu aparátu. 

 

Za svou praxi jógy vnímám největší zázrak jógy v tom, že mi ukázala, jak pracovat s pánevním dnem a tím jsem eliminovala bolest zad a kolen, práci s dechem a vnitřním tělem, kde jsem zvýšila svoji flexiblitu těla a mysli a naučila jsem se vnímat svoji rovnováhu a pracovat se stresem. Pravidelnou praxí jógy jsem si vyrýsovala tělo, které jsem si vždy přála a zároveň mě jóga nenásilně naučila jíst zdravě. 

 

Několik studií naznačují, že jóga může pomoci posílit také sociální vazby, snížit stres a zmírnit úzkost, depresi a nespavost. Výzkumníci tvrdí, že jóga opět začíná pomáhat vojákům v aktivní službě a veteránům s posttraumatickou stresovou poruchou, tak jako před několika miliony lety pomáhala bojovníkům k přípravě na boj. 

DALŠÍ BENEFITY JÓGY:

zvýšená flexibilita

zvýšená svalová síla a tonus

zlepšení dýchání, energie a vitality

udržení výváženého metabolismu

snížení hmotnosti

vyrýsování těla

zdraví srdečního a oběhového systému

zlepšení sportovního výkonu

ochrana před zraněním

psychická pohoda 

zlepšení různých sociální vazeb

 

Jóga nás učí disciplíny, postavit se strachům a stresovým situacím čelem, učí nás milovat sami sebe, přijímat se takový jací jsme, neubližovat si, nelpět a nechat věci plynout, věřit sám v sebe a cítit se dobře ve vlastním těle. 

Abychom mohli pochopit pravou podstatu jógy a zaznament její benefity v našem životě, je potřeba józe dát prostor a čas. 

 

JÓGA JE CESTA K OPĚTOVNÉMU PROPOJENÍ SE SAMI SE SEBOU! 

PROPOJENÍ SAMI SE SEBOU VEDE K PŘÍTOMNOSTI A V PŘÍTOMNÉM OKAMŽIKU TVOŘÍME NAŠÍ REALITU.

 

ON-LINE JÓGA PRO KAŽDÉHO!

Je to skvělá příležitost jak začít na sobě pracovat z pohodlí svého domova nebo odkudkoliv, kde se právě nacházíš, můžeš ušetřit čas a zároveň podpořit své zdraví. 

Díky lekcím on-line pozoruji na studentech mnohem větší uvolnění a napojení se sami na sebe. Studenti potvrdily, že v domácím prostředí se cítí mnohem komfortněji a dokáží se více koncentrovat a jejich praxe má hlubší účinky, které poté vnímají i mimo jógovou podložku. 

Jógová praxe není jen o fyzickém cvičením, jde o propojení těla, mysli a dechu. Vzhledem k tomu, že jsi v místnosti sám a slyšíš jen vedení lektorky, dokážeš mnohem lépe proniknout do jógových pozic, zkoncentrovat mysl do přítomného okamžiku a zároveň pracovat se svým dechem. 

Protože nemáš kolem sebe rušivé elementy a jsi sám v místnosti najednou jsi oproštěn od nutkání koukat se kolem sebe nebo od myšlení, jak u toho asi vypadáš. Tvůj mozek se více koncentruje na vedený hlas a na přítomný okamžik a pozici. A v tu chvíli přichází moment, kdy začneš více věřit sám sobě a nacházíš svoji vnitřní sílu.

Pokud tě napadají otázky, jak tě může lektor opravit při on-line lekci jógy? Většinou i na prezenční hodině tě lektor neopravuje dotekem, ale snaží se tě navést do správné pozice vedeným hlasem, protože je to tvá praxe a ty sám nejlépe znáš své tělo a své možnosti, proto je potřeba napojení se sám na sebe.

 

 

BENEFITY ON-LINE JÓGY

ušetříš čas

podpoříš své zdraví odkukoliv a kdykoliv

možnost živého vysílání i vysílání ze záznamu

stimulace fyzické i psychické rovnohávhy kdykoliv

skvělý společník při cestování

udržení disciplíny - pravidelnost

větší koncentrace 

soukromí 

 

VYBER SI LEKCI JÓGY A ZMĚŇ SVŮJ ŽIVOT

KLIKNI ZDE

 

PODÍVEJ SE CO TI KNIHOVNA LEKCÍ PŘINESE

KLIKNI ZDE

 

✨ DNEŠNÍ ROZHODNUTÍ OVLIVNÍ TVŮJ ZÍTŘEK - TVOJI BUDOUCNOST ✨.