Katerina Method je nápravné cvičení které tě osvobodí od špatných pohybových stereotypů a zvykových vzorců, které ti způsobují bolest a umožní ti přístup k rozvoji nových zvyků na fyzické i psychické úrovni.

Efektivita KM spočívá ve schopnosti přimět posílit ochablé svaly a zároveň uvolnit ty přetížené a vrátit tak zpět tělo i mysl do rovnováhy. Účinnost a její mezinárodní úspěšnost je využívána v oblasti vrcholového sportu, u podnikatelů i v případech léčení různých druhů pohybového omezení, snížení stresu či tělesných bolestí.

Cvičení se mnou si může užít úplně každý, kdo se chce ve svém životě posunout dál, ať už fyzicky nebo mentálně. Spolupracuji se začátečníky i pokročilými. Poskytuji jógu pro zdravá záda, jógu pro děti online, jóga pro sportovce online, ale také online kurzy pro flexibilitu a zpevnění těla.

Základní pilíře zdravého pohybu

Vnitřní svaly

Zapojením vnitřních svalů si zdravě a efektivně buduješ sílu a přitom neztrácíš svou flexibilitu. Díky zapojení vnitřních svalů buduješ pevný střed těla a zdravá záda.

Dech

Dech je energie, díky které jsi naživu. Správnou regulací dechu si ovlivníš své zdraví, více energie a psychickou pohodu, navíc si lehce buduješ vyšší vytrvalost, sílu a flexibilitu těla.

Mindfulness

Neboli plná koncentrace ti přináší rychlejší výsledky, zklidnění mysli a hlavně má pozitivní dopad na zdraví a psychickou odolnost.

Pokud visíš 5 m nad ledovou plochou bez jištění a jsi odkázán jen sám na sebe, potřebuješ nejen pevné a flexibilní tělo, ale také vnitřní sílu, zocelenou mysl a pevné sebevědomí, že to dokážeš.

 

Díky vzdušné akrobacii jsem poznala, že vnější síla je mi k ničemu, pokud nemám pevné základy uvnitř sebe.

 

Když se při cvičení soustředíš na vnitřní svaly a pohyb, zvyšuje se efektivita cvičení díky lepšímu zapojení správných svalů. To vede ke zvýšení síly, vytrvalosti, zdravějšímu pohybu a předchází bolestem a zraněním. Mysl a tělo spolu úzce komunikují, takže jejich vzájemná harmonie zlepšuje výkon.

Bolest zad, nízká mobilita nebo stres mají určitý původ, kde vše začalo.

Během mé rekonvalescence u diagnozózy 4. stupně skoliózy zad jsem pochopila, že tělesná bolest nevychází pouze z fyzické úrovně, velká část právě s mentálním nastavením mysli jedince.

“Naučit se pracovat se svým tělem je jako získat diplom z univerzity života, který ti nikdo nemůže vzít”.

Úspěch není v dosažení vítězství, ale v jeho udržení.

UDĚLEJ SI TEST

Zvládl jsi pozici, ale cítil ses u toho nejistě? Bolela tě chodidla, táhla tě u toho lýtka nebo bylo pro tebe těžké ji udržet a vnímat všechny 3 základní pilíře dohromady?

Možná se ti pozice vůbec nezdařila. Nic si z toho nedělej! Byla jsem na tom stejně. Pokud jsem to zvládla já, zvládneš to taky!

Společně projdeme krok za krokem základními pilíře zdravého pohybu, které ti vytvoří pevné základy pro silné tělo i mysli s trvalými výsledky!

Je to jako se zahradou. Pečovat o zahradu je jako pečovat o své tělo; správná péče a pozornost k potřebám obou znamená klíč k dlouhodobému zdraví, štěstí a vitalitou, obzvláště ve stáří.

 

Začni svou proměnu ještě dnes!

Bolest zad, nízká mobilita nebo stres mají určitý původ, kde vše začalo.

Každý si zasloužíme individuální přístup, péči a parťáka na své cestě za zdravým a spokojeným životem.

katerina method